Zorgboerderij

Liefde voor mens en dier

In het buitengebied van Dorst bieden we een veilige en natuurlijke omgeving waar je geheel tot rust komt. Buiten zijn en het contact met dieren is goed voor iedereen. Het ontspant en daar genieten mens en dier van. De behoefte en mogelijkheden van onze cliënten is altijd het vertrekpunt. Onder leiding van een ervaringsdeskundige en vrijwilligers werken we samen.
Voor wie?

Jij wilt toch ook een waardevolle dagtaak in een natuurlijke omgeving! Stal Steenoven biedt diverse activiteiten en vormen van dagbesteding. Of je nu op zoek bent naar dagbesteding voor langere tijd of als onderdeel van een re-integratietraject. Wij bieden structuur en begeleiding op maat. Bijvoorbeeld voor mensen met:
   -   niet aangeboren hersenletsel
   -   een lichamelijke beperking
   -   een chronische ziekte
   -   psychische of psychiatrische problematiek
   -   een burn-out
   -   een verre afstand tot de arbeidsmarkt (re-integratie)
   -   de behoefte om even los te komen van de thuissituatie
   -   diverse zorgvragen

Scholen (bijzonder onderwijs) die dagbesteding bieden aan hun leerlingen, kunnen ook contact opnemen met stal Steenoven. Jong en oud is welkom bij ons.

Activiteiten

Binnen

In onze overdekte ruimte kun je gewoon je eigen ding doen. Bijvoorbeeld lezen, knutselen, schilderen, computer, een spelletje spelen, mozaïeken, tv-kijken. Waar nodig/gewenst zorgen wij voor begeleiding door onze vrijwilligers. In deze ruimte drinken wij gezamenlijk koffie/thee en lunchen we met zijn allen rond een grote tafel.
Buiten

Buiten is het mogelijk om mee te werken aan de diverse klussen die er altijd te doen zijn op en rond een boerderij. Denk hierbij aan:


Dieren

Helpen bij de verzorging van de dieren. Bijvoorbeeld bij het voeren of het uitmesten van de stallen en het onderhoud van het buitenverblijf van onze geiten en kippen.


Onderhoud terrein

Schoonhouden van het erf en de gebouwen. Helpen met klussen en uitbreiden van onze zorgboerderij.


Groene vingers

Op een zorgboerderij gaan agrarisch werk en zorg goed samen. Dus houd je echt niet van dieren, maar heb je groene vingers? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres. Je gaat dan bijvoorbeeld aan de slag met het onderhoud van de tuin, de weides en sloten én de hagen rondom het erf.


Techniek

Onderhoud aan machines. Opknappen van oude landbouwmachines, fietsen, meubels, knutselen e.d.


Nieuwe ideeën

Heb je zelf nog dingen die je graag wil doen? Wij staan open voor nieuwe ideeën. Waar mogelijk komen wij u tegemoet aan uw persoonlijke wensen!

Praktische zaken

De kosten voor de dagbesteding op zorgboerderij Stal Steenoven kunnen betaald worden uit het persoonsgebonden budget (PGB). Maar ook zonder PGB kan je bij ons terecht voor activiteiten en diverse vormen van begeleiding. De vergoeding betaal je dan zelf.


Hoe vraag je PGB aan?

Woon je in de gemeente Oosterhout? Neem contact op met het Sociaal Wijkteam via tel: 0900-1621620
Woon je in de gemeente Gilze-Rijen? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum via tel: 0161-140161

Wil je meer weten over onze activiteiten en dagbesteding? Neem dan gerust contact met ons op.